Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Contact | Opleidingscentrum Thuiszorg Familiezorg Kortrijk
Opleidingscentrum Kortrijk

Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw Kortrijk

Familiezorg West-Vlaanderen vzw
Heilige Geeststraat 11
8500 Kortrijk
 
Telefoon 056 20 15 48
E-mail opleiding@familiezorg-wvl.be

Bereikbaarheid

Met de trein:
Het station van Kortrijk ligt op wandelafstand (500 m) van het regiohuis. Verschillende stations in West-Vlaanderen bieden een goede treinverbinding met het station van Kortrijk.
Zie www.b-rail.be of informeer in het station in uw buurt voor de actuele uurregeling.

Met de bus:
Binnen een straal van 300m van het regiohuis liggen er verschillende bushaltes van waaruit men diverse streekbussen kan nemen. Voor meer informatie over het aanbod van De Lijn: www.delijn.be of bel 070/ 220 200

Met de wagen:

Komende uit richting Brugge via autosnelweg A10/E403:
Neem afslag 5 naar de N8 richting Wevelgem, Bissegem. Sla aan de rotonde rechtsaf naar de N8 (Kortrijkstraat) richting Bissegem-Kortrijk. Rij een 4tal km rechtdoor. Aan de eerste verkeerslichten nadat u onder de treinsporen gereden bent, slaat u rechtsaf richting R36 (Noordstraat). Aan de volgende verkeerslichten gaat u opnieuw rechtsaf (H. Consciencestraat). Aan het rondpunt rijdt u rechtdoor (Rijselsestraat); de derde straat links is de H. Geeststraat.

Komende uit richting Ieper:
Volg de A19 richting Kortrijk en vervolgens de R8 door Kortrijk Centrum/Zuid te volgen. Ga bij de eerste afrit linksaf en volg de N8 richting Bissegem- Kortrijk. Rij een 3tal km rechtdoor. Aan de eerste verkeerslichten nadat u onder de treinsporen gereden bent, slaat u rechtsaf richting R36 (Noordstraat). Aan de volgende verkeerslichten gaat u opnieuw rechtsaf (H. Consciencestraat). Aan het rondpunt rijdt u rechtdoor (Rijselsestraat); de derde straat links is de H. Geeststraat.

Parkeren:
Wie voor acht uur aankomt kan gratis terecht op parking Broel (2) en parking Appel (1).

Na 8.00u zal u enkel nog op parking Appel (1) gratis terecht kunnen en dit gedurende de ganse dag!

Kortste weg vanaf parking Appel tot aan het regiohuis: (10 minuutjes stappen)
U neemt op parking Appel het voetgangerstunneltje onder de ring (R36). U gaat steeds rechtdoor langs het nieuwe gerechtsgebouw, u steekt de Beheerstraat over en loopt verder rechtdoor de Burgemeester Nolfstraat in. U loopt voorbij het oude gerechtsgebouw tot aan het Rooseveltplein. Dit steekt u schuin rechts over en slaag de Oude Kasteelstraat in. U loopt veder rechtdoor tot aan de Heilige Geeststraat. Die slaat u rechts in. Even verder vindt u het regiohuis op de rechterkant.

Wie iets dichter wil parkeren zal moeten betalen. Er gelden verschillende tarieven.
Interessants zijn: de parkeerstrook langd de Handelskaai en een deel van parking Broel waar je voor 2 euro een ganse dag mag blijven staan. Van hieruit is het 5 minuten stappen naar het regiohuis. Let wel hier vindt u niet altijd plaats!

Tot slotte is er ook de ondergronde parking Schouwburg (3) op 5 minuten stappen van het regiohuis een alternatief. Daar betaalt u 5 euro voor een ganse dag.

Situeringsplan

Situeringsplan regiohuis Kortrijk