Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Diensten | Kopje Troost
Kopje Troost (logo)

Een bijzondere, universele stilteplek in het hartje van Brugge

Kopje Troost

Kopje Troost is een plek voor iedereen die op zoek is naar stilte in een tijd van lawaai, (te)veelheid, drukte, woorden en vervreemding... Het is ook een plek van lichtende schoonheid en eenvoud.

Jong of oud, gezond of ziek, toevallige passant of vaste bezoeker, alleen of in het gezelschap van partner, kinderen of vrienden... Iederéén is in Kopje Troost welkom om even te rusten en te genieten bij een heerlijk kopje troost: koffie, thee, warme chocolademelk, een vruchtensapje… alle bio- of fairtradeproducten van de beste kwaliteit!

Kopje Troost behoort ook tot het opmerkelijke patrimonium van Brugge: op de stemmige binnenkoer is een labyrint, symbool van de 'weg van de mens', op zoek naar zijn eigen innerlijke thuis. De gasten van Kopje Troost kunnen bovendien de eeuwenoude crypte bezoeken, een oord van rust en inkeer.

Kopje Troost is geen 'zorg'initiatief, want niet specifiek gericht op personen die zorg behoeven. Kopje Troost is ook geen horecazaak. Er wordt geen alcohol geserveerd en er weerklinkt geen muziek.
Wél is het een open huis dat zonder veel woorden de spirit en de visie van Thuiszorg Familiezorg laat uitstralen en aanvoelen. Gastvrijheid, kwaliteit, universele openheid en verbondenheid zijn er troef!

De opbrengst van Kopje Troost gaat naar de vernieuwende projecten waar Thuiszorg Familiezorg met hart en ziel aan bouwt en waar nog geen of te weinig subsidie voor is.

Kopje Troost

Wegwijzer in het zorglandschap

Als u dit wil, kan u in Kopje Troost vrijblijvend informatie krijgen over de mogelijkheden om bij ziekte, een geboorte, een complexe zorgsituatie... thuis geholpen en verzorgd te worden. Ook een discreet gesprek rond psychiatrische thuiszorg, dementie (Foton), kraamzorg ('de wieg'), kansarmoede... is mogelijk.Praktisch

Kopje Troost
Biskajersplein 2
8000 Brugge
tel. 050 33 02 70

Open van maandag tot en met vrijdag, van 13.30 tot 17.30 uur.
Kopje Troost is gesloten op zaterdag, zon- en feestdagen.