Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Foton ontvangt delegatie uit Verenigd Ko...

Foton ontvangt delegatie uit Verenigd Koninkrijk

Publicatie: maandag 11 juni 2012

Foto deligatie Op vrijdag 8 juni 2012 ontving Expertisecentrum Dementie Foton een delegatie uit het Verenigd Koninkrijk. De delegatie, onder leiding van Mevrouw Janet Crampton, was bijzonder geïnteresseerd in het project "Samen voor een dementievriendelijk Brugge!" (begin 2012 nog gelauwerd met een Europese EFID-award).

Mevrouw Janet Crampton had in het Verenigd Koninkrijk tot voor kort de leiding van verschillende nationale zorgpprogramma’s van het Ministerie van Volksgezondheid: het Landelijk Dementieprogramma, het nationaal zorgpramma voor ouderen en ook preventieve campagnes. Zij is één van de oprichters van Aesop Consortium, dat cursussen, producten en adviezen aanreikt om het leven van ouderen te verbeteren. Vanuit haar expertise wordt ze vaak gevraagd om advies te geven aan lokale besturen.

In die hoedanigheid kwam ze Brugge bezoeken. In het Fotonhuis en in het gesprek met Schepen Martine Matthys deed ze heel wat kennis op om gemeenten in het Verenigd Koninkrijk te inspireren en adviseren rond de zorg voor personen met dementie. Zo is er onder meer heel concrete interesse van de gemeente York. Eerder kwamen ook al delegaties uit Frankrijk en Nederland op bezoek bij Foton. Er kwam ook een vraag uit Noorwegen.

Logo Dementievriendelijkbrugge