Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | 3382 sterren in de nacht, midzomernacht ...

3382 sterren in de nacht, midzomernacht voor nachtvrijwilligers in de thuiszorg

Publicatie: dinsdag 3 juni 2014

Wist u dat er in 2013 164 vrijwilligers van Familiezorg West-Vlaanderen vzw een warm en wakker lichtje waren voor mensen die thuis zorg nodig hebben, en dit maar liefst 3382 nachten lang. Dat is 20% meer dan in 2012. Mensen in en uit het bed helpen, hen begeleiden naar het toilet, een kop thee zetten, luisteren naar nachtelijk verdriet… Voor veel mensen maakt de aanwezigheid van vrijwillige nachtzorg het verschil tussen thuis kunnen blijven en een opname in een residentiële voorziening.

  • Om onze vrijwilligers te vieren en te danken voor hun belangeloze inzet die maatschappelijk zó waardevol is.
  • Om het bestaan van vrijwillige nachtzorg onder de aandacht te brengen van het ruime publiek en eventueel bijkomende vrijwilligers te rekruteren
  • Om onze Vlaamse beleidsmakers te vragen naar een betere, toekomstgerichte financiering van het vrijwilligerswerk in de thuiszorg.

Daarom organiseert Familiezorg West-Vlaanderen vzw de actie 3382 sterren in de nacht.

Hoe brengen we de vrijwillige nachtzorg onder de aandacht?

3382 affiches aan de ramen en kaarsen in of voor de woning.
We brengen 3382 affiches zichtbaar aanwezig aan onze ramen.
Op Midzomernacht (21 juni) steken we bij de affiche een kaars aan in of voor de woning: één voor elke nachtzorgbeurt in 2013.

Midzomernacht: Licht-ontmoeting in Kopje Troost
Midzomernacht: vanaf dan worden de nachten weer langer.
Hét moment om nachtzorg te be-lichten!
Al wie de vrijwillige nachtzorg genegen is, is van harte welkom in Kopje Troost voor een eenvoudig samenzijn rond licht, muziek en woord. Deze Licht-ontmoeting gebeurt in verbinding en afstemming met het licht van de 3382 kaarsen verspreid over de provincie.
Wanneer: Midzomeravond, zaterdag 21 juni 2014, van 21 tot 23 uur.
Waar: Biskajersplein 2, Brugge (provinciale zetel van Familiezorg)

Ook u kan deze actie steunen!

  • Door ons mee te helpen om de affiches te verspreiden en sympathisanten warm te maken om op Midzomernacht (21 juni) een kaars aan te steken bij de affiche in of voor de woning.
  • Door uw aanwezigheid in Kopje Troost op Midzomeravond.
  • Door te helpen vrijwilligers te rekruteren.
  • Door een ster uit te delen aan onze vrijwilligers. Stuur uw bericht, kaart of brief naar Familiezorg West-Vlaanderen vzw, Biskajersplein 3, 8000 Brugge. E-mailen kan naar info@familiezorg-wvl.be. Wij maken uw boodschap zichtbaar op 21 juni. Uw bericht zet onze boodschap kracht bij!
  • Door een gift over te maken op het rekeningnummer van Familiezorg West-Vlaanderen vzw KBC: 471-5361071-78 - IBAN: BE69 4715 3610 7178 - BIC: KREDBEBB, met vermelding: “naam + voornaam + steun Familiezorg + KBO-nummer (voor bedrijven en organisaties)”
    Voor giften vanaf 40 euro bij overschrijving bezorgt Familiezorg West-Vlaanderen vzw een fiscaal attest.