Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Nachtzorg met vrijwilligers

Nachtzorg met vrijwilligers

Publicatie: dinsdag 21 juni 2016

Vanaf 21 juni worden de nachten weer langer. Traditiegetrouw brengt Familiezorg West-Vlaanderen vzw op deze zomerzonnewende de vrijwillige nachtzorg voor het voetlicht.
Wist u dat in 2015 onze vrijwilligers 2890 nachten wakend en zorgend aanwezig waren bij zorgbehoevende mensen?
Aan alle nachtzorgvrijwilligers zegt Familiezorg West-Vlaanderen vzw op 21 juni dan ook van harte dank voor hun zorgzame inzet.

Wat kan de nachtzorgvrijwilliger voor u doen?
De nachtzorgvrijwilligers van Familiezorg West-Vlaanderen vzw zijn warme en wakkere lichtjes in de nacht. Ze waken, helpen, troosten, luisteren...

Hoeveel kost vrijwillige nachtzorg?
U betaalt een gebruikersbijdrage van 2,70 euro per uur als tussenkomst in de kosten voor verzekering en vorming voor onze vrijwilligers.

Zelf nachtzorgvrijwilliger worden?
Dat kan!

Wat vraagt Familiezorg West-Vlaanderen vzw op 21 juni (opnieuw) aan de Federale en Vlaamse overheid?

Onze dringende, concrete voorstellen:

  • Schaf het fiscaal plafond af voor vrijwilligers die zich inzetten binnen een erkende dienst voor oppashulp en bij wie er een maximumbedrag per uur of tussenkomst is voorzien. Trek het fiscaal plafond minstens op tot 2.500 euro per jaar (zoals trouwens in het wetsvoorstel van 25 september 2014 al is voorzien).
  • Verhoog de overheidssubsidies voor de omkadering van het vrijwilligerswerk. Deze investering verdient zichzelf immers meervoudig terug.