Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Dag van de Ergotherapie

Dag van de Ergotherapie

Publicatie: donderdag 27 oktober 2016

Op de Dag van de Ergotherapie zet Familiezorg West-Vlaanderen vzw graag in de kijker wat haar gespecialiseerde ergotherapeute voor u kan doen.

 • Een gezonde en veilige thuis
  Ze adviseert hoe u van uw huis een veilige en gezonde thuis maakt, aangepast aan uw noden.
 • Hulpmiddelen en bewegingstechnieken voor uw comfort en veiligheid
  Ze geeft u persoonlijk advies over hulpmiddelen, demonstreert de hulpmiddelen en leert u het gebruik ervan aan. Ook zoekt ze samen met u om dagelijks terugkerende handelingen anders uit te voeren zodat ze eenvoudiger of minder belastend worden.
 • Woningaanpassing
  Ze geeft informatie en advies over woningaanpassing en kan u hiervoor ook doorverwijzen naar de bevoegde organisaties. Voor eenvoudige aanpassingen kunt u ook terecht bij de klusjesdienst van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.
 • Zinvolle dagbesteding  
  Ze geeft tips over zinvolle tijdsinvulling op basis van uw mogelijkheden en interesses.
 • Heffen en tillen
  Ze begeleidt iedereen bij het veilig en comfortabel tillen en verplaatsen van u als zorgvrager.

De ergotherapeute vertrekt altijd vanuit wat u wenst en nodig heeft. Ze zoekt samen met u naar mogelijke oplossingen. Iedereen die thuis meer zelfstandigheid, comfort en veiligheid wil, kan bij Zonnewende (het regionaal dienstencentrum van Familiezorg West-Vlaanderen vzw) terecht. Onze gespecialiseerde ergotherapeute kan u een huisbezoek brengen. U bent van harte welkom voor meer informatie.