Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Fotonaccessoires met een boodschap

Fotonaccessoires met een boodschap

Enkele mensen met dementie en hun partners/kinderen zetten in het kader van De Warmste Week (Music for Life) een actie op touw ten voordele van Foton, thuisbegeleidingsdienst dementie.
Ze organiseren een verkoop van balpennen, sleutelkoorden, paraplu’s en USB-sticks met een boodschap.

De organisatoren aan het woord:

Voordat we van Foton hoorden kwamen we bijna niet meer buiten. Bang om te verdwalen of bang voor de mening van anderen over dementie. Dankzij Foton hebben we een ontmoetingsplek gevonden waar we onszelf mogen zijn.  We beleven er mooie muzieknamiddagen en soms gaan we op een uitstap. We ontmoeten er mensen met dezelfde ziekte als wij en onze mantelzorgers ontmoeten elkaar daar ook. We worden er altijd hartelijk ontvangen door liefdevolle en bekwame vrijwilligers. Ze heten ons warm welkom, geven ons koffie, thee en er zijn altijd koekjes want we houden veel van zoet. Ze hebben een luisterend oor en liefdevolle aandacht voor ons. Dat allemaal op de mooie locatie aan het Biskajersplein in Brugge. Er is ook al 5 jaar een Fotonkoor. We zingen er maandelijks en soms treden we ook op.  Dat vinden we fijn.

Foton geeft ons geestelijke spierkracht. Zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en ondertussen zo goed mogelijk leven met dementie zijn onze wensen. Foton helpt ons en vele anderen daarbij op een unieke wijze, met respect voor onze menselijke waardigheid.

 We weten dat Foton blijvend op zoek is naar financiële middelen om tegemoet te kunnen blijven komen aan de vele uitdagingen en vragen van de steeds groeiende groep mensen met dementie en hun familie. Uit dankbaarheid voor alles wat Foton voor ons doet zijn we daarom een actie begonnen.

We verkopen balpennen, sleutelkoorden (“Foton - om elkaar niet te verliezen”), sterke grote paraplu’s, opvouwbare paraplu’s (“Foton – schuilen bij elkaar”) en USB memory sticks (“Foton vergeet je niet”), allemaal in Fotonblauw met gele opdruk. We willen zo ook dementie bespreekbaar maken en de zichtbaarheid van Foton in de samenleving vergroten.

Praktisch

  • Verkoop van Fotonaccessoires met een boodschap (vanaf 1 euro) in de regiohuizen van Familiezorg West-Vlaanderen