Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Gratis diensten rond dementie in Tielt

Gratis diensten rond dementie in Tielt

Publicatie: woensdag 30 augustus 2017

Vanuit een bezorgdheid over de stijgende cijfers rond dementie besloot het OCMW van Tielt een beroep te doen op de gespecialiseerde thuisbegeleidingsdienst dementie Foton van Familiezorg West-Vlaanderen vzw. Onlangs ondertekenden het OCMW en Foton daartoe een samenwerkingsovereenkomst. 

OCMW Tielt draagt de kosten voor de thuisbegeleiding door Foton. De volgende drie diensten zijn dan ook gratis voor inwoners van Tielt, Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle:

1. thuisbegeleiding dementie 
De dementieconsulente van Foton is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met dementie in de thuissituatie. Samen met zorgvragers en familie zoekt zij naar een passend antwoord op hun vragen of bezorgdheden. U kunt een afspraak maken voor één of meer individuele of familiegesprekken. Dit kan ook thuis. Via de dementieconsulente kunt u boeken, getuigenissen, dvd's en brochures rond dementie ontlenen.

2. ergotherapie aan huis 
Op zoek naar hulpmiddelen voor meer comfort of veiligheid in de zorg voor iemand met dementie? Meer inlichtingen over een personenalarmsysteem of woningaanpassingen? Hiervoor kunt u een beroep doen op de gespecialiseerde ergotherapeute van Foton, in samenwerking met het Regionaal Dienstencentrum Zonnewende.

3. muzieknamiddagen 
Elke derde woensdag van de maand vullen muzikanten het regiohuis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw in Tielt met wondere klanken, speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Bij een kopje koffie kunt u tot rust komen, genieten van de muziek en elkaar ontmoeten.

programma van de muzieknamiddagen

• 21 februari 2018         Linda Vermeersch (zang) en Bernadette Vervenne (piano)
• 21 maart 2018            Stef en Marc (cello en gitaar)
• 18 april 2018              Lenteviering met muzikale begeleiding van Stef
• 16 mei 2018               Onze Lieve Vrouwekoor onder begeleiding van Marc Tassaert
• 20 juni 2018               Edmond Aspeslagh en Lieve Colman (ludieke covers met pianobegeleiding)

Alle informatie over Foton in Tielt

U bent welkom in het regiohuis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw of via FotonThuis@familiezorg-wvl.be.