Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Mannen van 85

Mannen van 85

Publicatie: maandag 10 oktober 2011

Mannen van 85 'Mannen van 85' is een theaterstuk over dementie. Over ontreddering, verdriet, afscheid. Over ontroering, twijfel, blijven liefhebben en moeten loslaten.

We zien vader en zoon in een heel herkenbare relatie: vader bejaard en alleenwonend, zoon druk bezig en af en toe eens tijd makend voor een bezoekje. En plots, het sluipende begin, vergeten is niet dementeren, zegt de dokter, nog niet. Het proces is onomkeerbaar, de afloop bekend, maar de weg moeten ze gaan: vader, zoon, broers en zussen. De opnames in het ziekenhuis, de thuiszorg, het rustoord toch niet.
'Mannen van 85' is niet confronterend, wel herkenbaar, niet choquerend, wel ontroerend, geen verhaal, maar een belevenis.

Zoals zovelen hebben de acteurs dementie uit de eerste hand meegemaakt bij iemand die hen nabij was. Die beleving hebben zij op scène gezet en willen zij graag aan u toevertrouwen, met alle opgekropte en tegenstrijdige emoties die de ziekte oproept.
Wij hopen dat 'mannen van 85' inspirerend werkt voor al wie ooit met dementie geconfronteerd is of wordt.

'soms zie ik nog mannen van vijfentachtig
met een gezicht vol zon
en zin, en dan denk ik: godallemachtig
als ik hem zo nog eens meenemen kon'

Praktisch

Waar: De Biekorf, Sint-Jakobsstraat 20-26, 8000 Brugge Wanneer: dinsdag 8 november 2011 om 20 uur Tickets: 5 euro Organisatie: Deze voorstelling is een organisatie van Foton (link) en kadert in het project 'Samen voor een dementievriendelijk Brugge!'

Reservatie tickets