Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | 23 juni 2012: Dag van de Mantelzorg

23 juni 2012: Dag van de Mantelzorg

Publicatie: zaterdag 23 juni 2012

Dag van de Mantelzorg Mantelzorgers helpen regelmatig mensen uit hun nabije omgeving. Ze ondersteunen hun partner of zorgbehoevende ouder bij zaken die hij/zij zelf niet (goed) meer kan. Ze staan paraat voor een buurman, broer of tante die thuis woont en op zorg aangewezen is. Ze springen bij in de zorg voor een ziek kleinkind… De rolluiken optrekken, de administratie bijhouden, een was doen, helpen bij de maaltijd... Er zijn heel veel manieren waarop mensen 'een mantel van zorg' geven aan elkaar.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving! Daarom zegt Familiezorg West-Vlaanderen vzw hen op 23 juni 2012 met veel warmte DANK!

22/06/2012 - De Weekbode 23/06/2012 - Nieuwsblad.be

Mantelzorger zijn is een verrijkende en vreugdevolle ervaring. Toch kan de zorg soms ook zwaar wegen. Familiezorg West-Vlaanderen vzw wil mantelzorgers dan ook graag ondersteunen.

  • Verzorgenden, praktijkhelp(st)ers, vrijwilligers en verantwoordelijken van Familiezorg West-Vlaanderen vzw staan de mantelzorgers dagelijks bij. Met praktische hulp, maar ook met een luisterend oor en een bemoedigend woord.
  • Familiezorg West-Vlaanderen vzw maakte een 'kleine inspiratiegids voor mantelzorgers', als hart onder de riem. Elke mantelzorger kan deze gratis brochure aanvragen in het regiohuis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.
  • Het Regionaal Dienstencentrum Zonnewende van Familiezorg West-Vlaanderen vzw organiseert regelmatig lezingen en bijeenkomsten voor mantelzorgers.
  •