Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Werelddag Dementie 2012 in Brugge

Werelddag Dementie 2012 in Brugge

Publicatie: zaterdag 15 september 2012

In het kader van de Werelddag Dementie (15 september 2012) hangt nog tot 22 september 2012 een gedicht van de Brugse dichter Herman Leys (°1934) aan het Belfort van Brugge.
Door het gedicht aan te brengen in de ziel van de stad geeft “dementievriendelijk Brugge” uiting aan haar uitdrukkelijk engagement in het kader van de Vlaamse Campagne “Vergeet dementie, onthou mens”. De campagne heeft als doel personen met dementie een volwaardige plaats te geven binnen de samenleving en het taboe rond dementie te helpen doorbreken. Herman Leys schreef dit gedicht in het begin van zijn ziekte. De heer Leys is germanist, lesgever in de lerarenopleiding en gedurende 21 jaar literatuurrecensent van De Standaard der Letteren. Daarnaast publiceerde hij twee romans en een dichtbundel, vertaalde poëzie uit het Engels en schreef een toneelstuk. Zijn werken werden meermaals bekroond.

De geknoopte zakdoekdie het gedicht op het Belfort flankeert, is het solidariteissymbool voor een dementievriendelijke gemeenten, zorg, zaak, vereniging enz…