Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Brugge for Life

Brugge for Life

Publicatie: donderdag 10 januari 2013

Op vrijdagnamiddag 14 december vond op de Burg te Brugge een meer dan geslaagd optreden plaats van het Fotonkoor. Meer dan 400 mensen waren er bij. De weergoden waren het gebeuren gunstig gezind, want zowel donderdag als zaterdag regende het pijpestelen, maar die vrijdagnamiddag bleef het droog. Het Fotonkoor zong met hart en ziel. Ze brachten kerstliederen en liedjes van de Foton‐cd. Verschillende Brugse koren en sympathisanten kwamen meezingen in een grote sfeer van samenhorigheid en solidariteit. Het gedicht van Herman Leys hing naast het podium als een stille uitnodiging tot begrip en meededogen. Er heerste een sfeer van intimiteit en ingetogenheid.
Elke Poppe vertolkte het titellied en andere liederen van de Foton‐cd “je liefde nog”. Ook Leen Persyn bracht een gesmaakt optreden. Muisstil was het ook toen Jan Verschaeve een lied zong voor zijn moeder met dementie. We konden ons verwarmen met warme chocolademelk en glühwein. Ook uittredend schepen Martine Matthys en de kersverse gedeputeerde voor welzijn van de provincie Myriam Vanlerberghe kwamen met een bemoedigend woordje een hart onder de riem steken. Kortom een namiddag om nooit te vergeten. Onderstaande reactie is hiervan een getuige.

Foto Bruges For Life

Beste allen van Foton, omdat die muzikale namiddag werkelijk onvergetelijk was, nog een late reactie. Zomaar op dat podium gaan zingen, vind ik toch wel dapper hoor! En het was mooi! Jullie hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om er iets fantastisch van te maken. Bijna teveel om zomaar te doen. Eigenlijk is dat programma een namiddag of avond waard in de stadsschouwburg. Het enige dilemma van de toeschouwers en meezingers was: te mooi om weg te gaan, en net iets te lang om geen koud te krijgen. Maar dat laatste hebben we dapper doorstaan, en hopelijk de mensen op het podium ook. Ja, een namiddag die voor herhaling vatbaar is! Met veel respect voor jullie gewaardeerde inzet, wens ik jullie een 2013 waar muziek in zit!
Annemie L.