Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Terugblik op de Erfgoeddagen

Terugblik op de Erfgoeddagen

Publicatie: maandag 8 mei 2017

Ruim 250 mensen bezochten tijdens het Erfgoedweekend (22 en 23 april 2017) het provinciehuis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw op het Biskajersplein in Brugge.
Ook in de Stadsbibliotheek van Brugge was onze dienst aanwezig. Het Fotonkoor gaf er een optreden voor een aandachtig luisterpubliek.

In het provinciehuis konden de bezoekers kennismaken met tastbare elementen uit ons materieel erfgoed. Ze stelden vast dat de rode draad doorheen dit alles de liefdevolle zorg is...

Een lied gecomponeerd voor Familiezorg in de jaren vijftig, uitvergrotingen van foto’s van rond de jaren zestig, een film over de dienst uit de jaren zeventig, poëzie over zorg, het huidige aanbod van de dienst... Het was allemaal aanwezig.

Misschien valt veel samen te vatten met de mobile die in één van de kamers zweefde met de foto’s en een citaat van 22 inspiratoren die het rijke inhoudelijke gedachtengoed van de dienst vertegenwoordigen. Daaronder een boeket rode rozen, symbool van de liefde van waaruit we ons inzetten en daaronder de tekst ‘heb elk ander lief’. Liefde is de rode draad doorheen de rijke geschiedenis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw. Liefde is ook de toekomst. Daar staat Familiezorg garant voor.