Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Dag van het Sociaal Werk

Dag van het Sociaal Werk

Publicatie: dinsdag 17 maart 2020

Het bestuur en het directieteam van de thuiszorgdienst Familiezorg West-Vlaanderen vzw dankt vandaag heel in het bijzonder haar meer dan honderd sociaal werkers die actief zijn in de zorg voor meer dan 10.000 gezinnen, ook in volle coronacrisis.

Je ziet ze niet. En wie nog nooit thuis zorg nodig heeft gehad, kent ze niet eens. Maar ze maken dagelijks wel degelijk het verschil voor vele zorgbehoevende mensen thuis. 
De wereld staat een beetje stil in deze onwezenlijke tijden, maar zorg stopt niet. De vele redenen waarom mensen thuis zorg vragen stoppen niet. 
Zeker ook in deze coronacrisis staan onze sociaal werkers er.
Zij zijn in volle actie om op een warmmenselijke en deskundige manier tegemoet te komen aan de vele noden en behoeften in de thuiszorg.
Ze beluisteren en beantwoorden de vele vragen van verzorgenden en zorgvragers die zich ongerust maken. 
Ze herstellen rust, creëren veiligheid en vertrouwen in onzekere tijden. 
Daarnaast begeleiden ze de vele verzorgenden, medewerkers aanvullende thuiszorg en vrijwilligers die ook elke dag het beste van zichzelf geven en vandaag ook sterk onder druk staan. 
Ze volgen de dienstregelingen op die in deze hectische, chaotische tijd van uur tot uur kunnen wijzigen. Zorgvragers die afbellen. Nieuwe zorgvragen die zich aandienen. 
Vandaag, naar aanleiding van de dag van het sociaal werk, willen we hen een hart onder de riem steken en hen bedanken voor het wezenlijke verschil dat ze in de thuiszorg maken.

beeld: congerdesign op pixabay.com