Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Van zorgen je beroep maken

Van zorgen je beroep maken

Publicatie: maandag 4 oktober 2010

In januari 2011 richt het Opleidingscentrum van Familiezorg West-Vlaanderen vzw al voor de 154e keer een opleiding tot polyvalent verzorgende / zorgkundige in.
Wie graag voor mensen zorgt en daarvan zijn of haar beroep wil maken, is hartelijk welkom op de infomomenten in de hele provincie.

Afbeelding cursiste (koken) Familiezorg West-Vlaanderen vzw organiseert al meer dan 60 jaar opleidingen die mensen in staat stellen om van verzorgen hun beroep te maken. Cursisten vinden in de opleiding vaak een nieuw uitzicht op duurzame tewerkstelling, of een nieuwe kans om 'een jeugddroom' te verwezelijken.

"Het was een heel nieuwe weg, maar nu weet ik dat het deze weg is die ik wil blijven volgen." (een oud-cursiste)

Door de toename van de zorgbehoeften in de thuis- en ouderenzorg blijft er nood aan nieuwe verzorgenden/zorgkundigen. Afgestudeerden zijn met hun bekwaamheidsattest, erkend door de Vlaamse Overheid, nagenoeg zeker van werk in de thuiszorg of in de residentiële zorg.

De opleiding staat open voor mannen en vrouwen tussen 18 en 65. Iedereen die basiskennis van het Nederlands heeft en gemotiveerd is om voor mensen te zorgen, kan zich kandidaat stellen. Een vooropleiding is niet nodig. Naast een theoretisch gedeelte, voorziet de opleiding ook praktijkstages in de thuiszorg en in woon- en zorgcentra. De opleiding duurt 12 maanden en is gratis. Door de samenwerking met de VDAB behouden uitkeringsgerechtigde cursisten zelfs financiële steun.

Meer informatie vindt u ook op onze uitgebreide webpagina over de opleiding.