Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Dit was de Week van de Kraamzorg 2011

Dit was de Week van de Kraamzorg 2011

Publicatie: maandag 6 juni 2011

Elke 19de week van het jaar vieren de Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg de Week van de Kraamzorg.

Week van de Kraamzorg 2011 Van 9 tot 15 mei 2011 zorgde ook het Expertisecentrum Kraamzorg 'de wieg' voor een rijkgevuld en boeiend programma. De kraamcentra van Brugge en Roeselare bruisten van de activiteit!

  • In de bijeenkomst voor professionele medewerkers belichtten we een bijzonder actueel thema: 'diversiteit in de kraamzorg'.
  • Tijdens de openhuisdagen waren er workshops over een waaier van onderwerpen: zwangerschap en kraamtijd zonder rugpijn, het wonder van de borstvoeding, anders bevallen, signalen van de baby en een sessie met uitleg en praktijk over het gebruik van draagdoeken.
  • Ondertussen luisterden de aanwezige kinderen geboeid naar de verhalen van een medewerkster van het mama-café en konden ze hun babypop een badje geven.
  • Doorlopend konden de bezoekers bij de medewerkers van 'de wieg' terecht voor alle mogelijke vragen over kraamzorg.

Uniek was dat dit jaar ook de (aanstaande) papa's niet vergeten werden! In Brugge werden ze ondergedompeld in de verhalen van reeds ‘ervaren’ vaders, die hen deskundig voorbereidden op wat ze ongeveer kunnen verwachten als de baby er is. Ook gaven ze gouden tips over hoe ze hun partner tijdens de zwangerschap en in de kraamtijd kunnen ondersteunen. Dat deze workshop werd gesmaakt, bewijst de talrijke opkomst van de papa’s!

In de rubriek 'in beeld' vindt u een kort beeldverslag over deze zevende Week van de Kraamzorg