Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Nederland proeft van Brugse expertise

Nederland proeft van Brugse expertise

Publicatie: maandag 4 juli 2011

Nederland proeft van Brugse expertiseHet Opleidingscentrum van Familiezorg West-Vlaanderen vzw geniet niet alleen in West-Vlaanderen faam! Op 16 en 17 juni 2011 bracht het Deltion College uit Zwolle (Nederland) een studiebezoek. Studenten verzorging kwamen proeven van de expertise rond belevingsgerichte zorg. Daarnaast maakten ze kennis met de visie van Familiezorg West-Vlaanderen vzw op persoonlijke begeleiding en ondersteuning van cursisten.

Expert in belevingsgerichte zorg

Belevingsgerichte zorg staat centraal in de opleiding tot polyvalent verzorgende / zorgkundige van Familiezorg West-Vlaanderen vzw. Polyvalent verzorgenden / zorgkundigen zijn immers zoveel méér dan uitvoerders van concrete taken. Doorheen alle opdrachten hebben ze oog voor de zorgvrager: wie hij is, zijn specifieke noden, behoeften, verlangens en zijn beleving. Tegen deze achtergrond is een opleiding tot polyvalent verzorgende / zorgkundige onmisbaar voor de zorg.

Specialist in persoonlijke coaching

Het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw voorziet voor elke cursist een unieke, individuele begeleiding tijdens het hele opleidingstraject. Cursisten krijgen de gepaste stimulansen en kansen om te groeien in het beroep van verzorgende.

Nederland proeft van Brugse expertise

Licht opsteken

Waar in het verleden Vlaanderen in Nederland de mosterd ging halen voor inzichten over goede zorg- en begeleidingsmodellen, stellen we nu de omgekeerde beweging vast. Het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw blijkt toonaangevend inzake visie op zorg en coaching. Een evolutie om trots op te zijn!

Nog altijd verzorgenden nodig!

In september 2011 start in Brugge een nieuwe opleiding tot polyvalent verzorgende / zorgkundige. Met het getuigschrift kan men zowel in de thuiszorg als in de residentiële zorg aan de slag. Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich nog steeds aanmelden.