Afdrukken (pop-up)
Je bent hier: Nieuws en actualiteit | Open Monumentendag in Familiezorg!

Open Monumentendag in Familiezorg!

Publicatie: dinsdag 25 augustus 2009

Op zondag 13 september 2009 gaat de 21e editie van Open Monumentendag Vlaanderen door. Dit jaar staat het zorgpatrimonium in de schijnwerpers; voor Familiezorg West-Vlaanderen vzw een mooie gelegenheid om de deuren van 2 regiohuizen wijd open te zetten!

U bent welkom in onze gastvrije, historisch waardevolle huizen in Diksmuide (10 - 18 uur) en Knokke (10 – 17 uur). U krijgt de kans om de huizen binnenin te bezichtigen. Onze medewerkers geven de geïnteresseerde bezoekers graag alle informatie over de waaier van diensten van Familiezorg West-Vlaanderen vzw en bieden u van harte een hapje en een drankje aan.

Regiohuis Diksmuide Enkele bijzonderheden:
Sinds 2008 is het contactadres voor regio Diksmuide-Veurne gevestigd in de De Breyne Peelaertstraat 52 in Diksmuide. In 1932 liet dokter Beuselinck dit art-decowoonhuis optrekken. Het huis zet nu zijn geschiedenis van goede zorgverlening verder!

Regiohuis Knokke Ook het regiohuis van Knokke (foto links) dateert uit het Interbellum (1928). Apotheker Cafmeyer en zijn gezin waren de laatste bewoners van het huis, alvorens Familiezorg West-Vlaanderen vzw er zijn intrek nam. Vandaag is het huis op de Albertlaan 65 het contactadres voor de ruime regio Knokke.